Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 14:04 - Епизод 6 на риалитито "2 минути"
Автор: 2minuti Категория: Бизнес   
Прочетен: 4343 Коментари: 9 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ивайло Илиев с идеята му – "борса за услуги"



В шестия епизод от риалитито "2 минути" на Investor.bg своята идея представя вторият Ивайло Илиев – "борса за услуги".

Над 30 кандидати представиха идеите си за уебсайт, борейки се за наградата – реализиране на проекта, и още:

– Участие в осъществяването на проекта под формата на трудов договор с Инвестор.БГ на позиция „проджект мениджър”;

– Управление на проекта;

– Процентов дял от печалбите на уебсайта;

– Ангажимент от страна на Инвестор.БГ за инвестиции в проекта;

– 5000 лева в брой.

Очаквайте следващия епизод от "2 минути" в понеделник, 28 юни, в Dnes.bg.

Този четвъртък пък гледайте по телевизия EBF седмичен обзорен епизод.



Тагове:   епизод,   минути,


Гласувай:
4



1. apostolov - Не лоша идея, но...
23.06.2010 14:08
Такъв сайт трябва да служи и като escrow сметка, което означава много ресурс...
цитирай
2. koicho - Става идеята, но
23.06.2010 14:13
става идеята, но има недостатъци. Добре, аз си поръчвам водопроводчик през сайта, той идва и си свършва работата, аз му казвам чао пич, сега ще отворя интернета да ти пиша един коментар и да ти преведа парите :) Точно като Ибей, не си го представям да стане. А в сегащните сайтове за обяви, си има раздели за майстори. Идеята която даде експертът за IT freelancers е наистина добра, но вече е реализирана, не знам как може такъв "професионалист", както се нарече той, да не знае за множеството такива сайтове: http://www.freelance.bg/ например.
цитирай
3. tomov8 - Интересно
23.06.2010 16:55
Не разбрах защо ще се махат обявите за наемни убийци? Там ще са най-големите комисионни:))
Иначе идеята е доста напредничава, но изпреварва времето си. Твърде малко са хората, които бипа плащали за такива услуги. По-добре е да се насочат към бизнеса и фирмите.
цитирай
4. tomov8 - като се замисля
23.06.2010 16:58
Освен, че вървим назад, вървим и доста настрани. Например в България няма легален бизнес на софтуер, музика, компютърни игри, ДВД филми. Българина мрази да плаща за неща, които може да намери за без пари. А всички тези услуги, които сайта ще предлага могат да бъдат намерени и без пари. Следователно идеята е обречена.
цитирай
5. vhdllvhdll - Смисленост
23.06.2010 21:00
Определено идеята има смисленост и пазарна среда. Веднага бих дал един пример с подобна интернет среда http://www.craigslist.org Това е първото място където търсиш жилище под наем, употребявани инструменти, мебели които са хубави но на някой вече не му харесват и е решил да ги изхвърля, както и какво ли още не. Страхотно удобно е и могат да се намерят изключително интересни неща.
Другото което виждам като улеснение за възложителите на задачите е съкращаване на разходите да търсят хора чрез посреднически агенции, които ти извличат пари и през носа.
цитирай
6. koicho - До 23. vhdllvhdll
24.06.2010 09:37
Какво общо има сайтът, който той предложи с това? Той предлагаше сайт за наемане на майстори, да ти свършат някаква работа, била тя и домашна. Не става дума за сайт за наемане на жилища. Такива сайтове има поне 5 вече. А си има аукро за всякакви други джунджурии, които искаш да си купиш и продадеш. А това за посредническите фирми, има си сайтове за търсене на работа, никой не наема хора за 2 дни чрез посредническа фирма според мен. А ако погледнем идеята му, не виждам с какво е по-различна от сайт за обяви, такива също има вече доста, викам си човек да ми свърши работа и после той ще ме чака да му пиша коментари в интернет и да му превеждам електронно парите :)
цитирай
7. vhdllvhdll - коментар
24.06.2010 12:27
Относно сайта който цитирах, просто исках да покажа подобна работеща идея която е в продукция и която работи много добре. Не само жилище, а много други неща се намират там. Въпроса за България стои по друг начин:

"Аз съм по-тарикат, нека ми свърши работата, аз естествено няма да съм доволен и все ще намирам за какво да се оплаквам и няма да му платя на будалата..."

Това идва от недоверието и страха на Българина както и вроденият му инстинкт "да мине метър", "да заобиколи правилата", "да му уредят нещата под масата...", "да скрие, да забрави и някакси да му се размине задължението". Това са част от спънките за такъв сайт и реализацията му. Разбира се че не може Българина да бъде обвиняван за тези инстинкти, просто те са вродени и са развивани с времето.
цитирай
8. koicho - До 7. vhdllvhdll
24.06.2010 13:50
Спорно е дали и такъв сайт ще има голям успех. Това, че нещо е реализирано в чужбина, не е гаранция, че ще успее и тук. Аз исках да кажа, че сайта, който ти предложи се различава коренно от неговото предложение. Той си предложи с две думи ибей за майстори. Нещата, които каза: "да мине метър", "да заобиколи правилата", "да му уредят нещата под масата...", за мен са безмислени клишета. Как ще стане тва да си викнеш майстор и да минеш метър и да не му платиш. Ако имаш предвид системата му с онлайн плащания на труда, то вече има копия на ибей, които функционират нормално и рейтинговата система е може би плюс, никой майстор няма да иска да пише лоши неща за него и ще се старае в условията на конкуренция.
цитирай
9. dundeeboy - Чакайте малко...
26.06.2010 20:49
Добре де, никой освен "експертът" не еспоменал, че това ще е сайт за бояджии и т.н. Пича каза, че това е АУТСОРСИНГ ПАЗАР, а аз не съм чул и видял разни майстори да аутсорсват своите услуги. Сигурен съм,че той има в предвид създаването на пазар за нещата, които биха могли да се аутсорсват, като в общи линии това са неща свързани с компютри и телекомуникации. Във freelancer.com/bg цените на услугите са определени от изпълнителите, а в неговия сайт идеята е цената да е определена от възложителя, нещо като Amazon Mturk. Щом Амазон е реализирала такъв сайт, явно не напразно нали? Или сега ще кажете,че и те са балъци?
Явно че са поизрязали доста от целия кастинг и така е представено, че се внушава мнението на "експерта", а не точно какво има в предвид участникът, защото съм сигурен, че е имало доста въпроси и отговори, които са спестени за зрителя, така чееее......чЕкайте малко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 2minuti
Категория: Бизнес
Прочетен: 64853
Постинги: 13
Коментари: 79
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930